logo vector

HOTLINE

Hot_line222

Információk

 
info

Keresés

CenterPro_modul

A Center Pro az Elixír Pro gyógyszertári rendszert használó, egy cégcsoporthoz tartózó gyógyszertárak központi rendszere, mely több patika adatainak egyidejű kezelését teszi lehetővé. Használatával a cégcsoport központjából, vagy Interneten keresztül távolból juthatunk készletezési és forgalmi információjához, melyek a menedzsment számára alapot képeznek a rövid és hosszú távú döntések meghozatalához. A Center Pro nemcsak egy lekérdező modul, hanem egy hatékony irányítási rendszer is, melynek használatával különböző szinteken tudunk beavatkozni a patikák gazdálkodási folyamatába.

Fő funkciói:

Törzsadat kezelés - Közös cikktörzs kezelést, egységes árak, akciók kialakítását teszi lehetővé a gyógyszertárakban. Több gyógyszertárra kiterjedő törzsvásárlói program működtetését, jogosultságok egységes rendszer szerinti kezelését biztosítja.

Adatkarbantartás

A Center Pro cikktörzse látszólag teljesen megegyezik az patikákban láthatóval, speciális funkciójából adódóan azonban kicsit több is annál. Lehetőséget nyújt arra, hogy összesítve lássuk a kiválasztott patikák készleteit, de arra is, hogy külön-külön megnézhessük a patikákban található készleteket, árakat, fogyási-, beszerzési adatokat. A Center Pro a patikákkal megegyező adatkarbantartásban részesül, melyet társaságunk biztosít a szerződött partnereinek ide értve az aktuális árváltozásokat, nagykereskedői törzseket, hírleveleket, stb. Az LX-Line által biztosított adatkarbantartáson kívül a Center Pro rendszerből további árváltozások, akciók, új cikkek közölhetők ki a patikákba. Az LX-Line által karbantartott cikkbesoroláson kívül u.n. egyedi cikkcsoportok létrehozására is van mód, melyek lehetőséget teremtenek a cégcsoport egészére nézve egyedi árrés-beállítások, akciók, szállítói paraméterezések beállítására, preferált, illetve ajánlott cikkek rögzítésére, egyedi marketing-stratégia alkalmazására.

Lekérdezések, kimutatások

Előre elkészített beépített listák, melyek a gyógyszertárak elmúlt időszakaiban végzett gazdálkodásáról adnak tájékoztatást. Egy helyről történhet a pénzforgalmi összesítő, a könyvelés feladás, valamint a statisztikai kimutatások készítése is.

Elemzések

Egyedi lekérdezési lehetőség tételesen vagy különböző szempontok szerint csoportosítva, egyedi adattartalommal és szűkítésekkel. Beépített listagenerátor segítségével programozói segítség nélkül Ön is állíthat össze lekérdezéseket a pillanatnyi igényeknek megfelelően. A kész lekérdezések tárolhatók, bármikor felhasználhatók.

Készletkezelési funkció

A Center Pro rendszer készletkezelési funkcióinak segítségével a csatlakozó patikák készletezés politikája ellenőrizhető, ill. egységesíthető. A központi készletkezelés alapja a patikák készleteinek elemzése különböző szempontok szerint. Az elemzések hatására világos képet kaphatunk a csatlakozó gyógyszertárak készletének nagyságáról, az készletezési időkről, az elfekvő és inaktív készletekről, a rövid lejáratos készítményekről, stb. Ezt követően dönthetünk a beavatkozásról, melynek mikéntje a központ és a csatlakozó gyógyszertárak egymás közti viszonyától függ. Beállítások széles skálája teszi lehetővé, hogy a központi és a patikai rendszerek kapcsolatát szabályozzuk. A készletezés egyik fontos lépése a szükséges készlet meghatározása, a különböző termék kategóriákra a készletezési napok rögzítése, és ehhez a tényleges értékek beállítása. Ezt a rendelési modulban egyetlen helyen megtehetjük és akár patikánként, akár patika-csoportonként eltérő készletezési politikát is alkalmazhatunk. A készlet-szinteken kívül meghatározhatjuk, hogy mely patika mely szállítóktól rendelhet, ill. azt is, hogy mely cikkek kerülnek központi beszerzésre (ha a cikkek patikai párhuzamos beszerzése nem indokolt) megtartva a statim rendelés lehetőségét a patikákban.

A Center Pro típusai

Basic
Belépőszintű alkalmazás, melynek segítségével az egy csoportba (közös tulajdon vagy beszerzési társulás) tartozó gyógyszertárak készletezése, gazdálkodása elemezhető. Az egy csoportba tartozó gyógyszertárak további részcsoportokat képezhetnek. A lekérdezések és elemzések történhetnek egy- egy kiválasztott gyógyszertárra, egy részcsoportra vagy a teljes hálózatra is. A lekérdezések eredménye nyomtatható vagy külső alkalmazásba (Excel) exportálható. A beépített listagenerátor lehetőséget ad egyedi lekérdezések készítésére is.

Medium
A Basic verzió alapvető lekérdezési és elemzési funkcióin túl lehetővé teszi a cégcsoport tagjai gazdálkodásának koordinálását. Közös törzsadat karbantartást és partnerkezelést tartalmaz, melynek segítségével egységes árképzés és akciókezelés valósítható meg a teljes hálózatra vagy a patikákból képzett egyedi csoportokra.

Premium

A Medium verzióra épülve a hatékony készletezés elősegítésre kifejlesztett rendszer. A rendelési, készletezési feltételek központi kezelése, több szinten biztosítja az ellenőrzést és szükség esetén a beavatkozás lehetőségét a hatékony készletezéshez. Központilag – akár patikánként és szállítónként is – meghatározhatók a különböző rendelési algoritmusok. A modul lehetőséget biztosít arra is, hogy – a jogszabály által engedélyezett termékkörben – a patikák elfekvő készleteit csökkentsük oly módon, hogy ezen termékeket a rendszer a rendelések elkészítésekor figyelembe veszi.

Részletes tájékoztatást  ide kattintva kérhet!